RENDSZERÁLLÍTÁS

2020.11.20

A rendszerállítás módszerével megtapasztalhatjuk azokat a belső és külső összefüggéseket, amelyek befolyásolják életünket. Kívülről láthatjuk magunkat és környezetünket életünk egy nehéz szituációjában. A módszer alkalmazásával könnyebben érzékelhetjük, mit éreznek mások. Leáshatunk a probléma gyökeréig, és az ülés alkalmával olyan új nézőpontra tehetünk szert, amely segít túllendülnünk a megoldhatatlannak tűnő helyzeten.

Alkalmazási területek: • bármilyen emberi kapcsolatrendszer (szülő-gyermek, főnök-beosztott, férj-feleség, testvérek ill., barátok közötti kapcsolat) működési zavarainak kiküszöbölése • célok és a hozzávezető utak meghatározása, illetve az akadályok lebontása • egészségügyi problémák hátterének feltárása

A rendszerállítás kb. 2 órát vesz igénybe. A módszer gyakorlati vonatkozásaiban leginkább a pszichodrámához hasonlítható. A nehézséget jelentő helyzet felvázolása után az ügyfél különböző méretű fakockákat választ saját maga és a "történet" megjelenítéséhez szükséges személyek, tárgyak ill. fogalmak megszemélyesítésére. Elrendezi őket a térben, majd kérdésekre válaszolva, a bábuk mozgatásával, különböző látószögből néz rá saját problémájára kívülről.

Röviden a módszerről: Bert Hellinger a nyolcvanas évektől kezdte a Család-állítás módszerét kialakítani a pszichoanalízis, a hipnózis, a transzperszonális analízis és a családterápia módszereit ötvözve. A kiindulási alapot az úgynevezett morfogenetikus mező felismerése adja. Rupert Sheldrake angol biológus és filozófus a növény és állatvilágban tapasztalható fejlődéstörténetet és viselkedési változásokat figyelve jött rá, hogy összetartozó élőlények között láthatatlan kapcsolati hálók működnek. Például a postagalambok mozgó hajóra is visszatalálnak, vagy az is tény, hogy ha a gazdi fejében megszületik a hazatérés gondolata, arra már házi kedvence viselkedésváltozással reagál. Bert Hellinger is ennek az erőtérnek a működését és harmónia-teremtő erejét ismerte fel. Tapasztalata szerint szoros sorsközösséget alkotunk családunkkal 6-7 generációra visszamenőleg. Ebben a "nagycsaládban" törvények működnek, amelyeket egy úgynevezett "nagy családi lélek" felügyel. Ha egy családi rendszerben nincs "Rend" az arra késztethet családtagokat, hogy átvállalják azok sorsát akiket valamilyen oknál fogva a családi lélekből vagy tudatból kizártak. Az elmúlt években a módszer továbbfejlődött. Insa Sparrer és Matthias Varga Von Kibéd munkássága révén kialakult az úgynevezett rendszerállítás. Felismerték, hogy bármilyen "téma" megjeleníthető hiszen minden rendszert alkot illetve alrendszerekre bontható.

Ha úgy érzed, segíthetne problémád megoldásában ez a módszer, jelentkezz be írásban: biogyogyasz@gmail.com vagy telefonon: 30/822-0102!

Biogyógyász - A természetes gyógymódokról
Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!